یزدفردا "رضا سلطان زاده" مديرمسئول آیینه یزد:همه شهرونداني كه به سن قانوني رسيدهاند ميتوانند در انتخابات شركت كنند و نمايندگاني براي عضويت در شوراي شهر، مجلس شوراي اسلامي و.. . برگزينند و بر همين اساس عموم مردم مختار هستند در امور كشور مطابق با قوانين مصوب اظهارنظر نموده و با رعايت اخلاق اسلامي و ادب در گفتار و نوشتار و دوري از استهزاء و توهين و بدگويي از نمايندگان خود توضيح بخواهند.
نگارنده در نظر دارد از نمايندگان يزد سئوال كند در پي به نتيجه نرسيدن استيضاح وزير اقتصاد در مجلس هشتم و اخيراً بي نتيجه ماندن موضوع استيضاح وزير ورزش و اتفاقاتي كه در اين باره رخ داد و مراجعه عدهاي به بعضي از نمايندگان براي پس گرفتن امضاهايشان آيا مجلس هشتم و نهم به وظيفه نظارتي خويش آن طور كه بايد و شايد عمل كرده است؟
آيا وكلاي مردم يزد دولت دهم را پاكترين دولت تاريخ ايران ميدانند و در رديف امضاء كنندگان سئوال از رييس جمهور هستند؟
اگر رسيدگي به مشكلات اقتصادي مردم در اولويت بود تا آن حد كه عدهاي ميگفتند بحث استيضاح وزير ورزش را بايد مسكوت گذاشت آيا نسبت به تعطيل كردن يك هفتهاي اخير مجلس اعتراضي از سوي آنان به هيات رييسه مجلس به عمل آمده است؟
اكنون كه قول رييس جمهور و يا عدهاي از دولتمردان براي بازسازي مناطق زلزله زده آذربايجان شرقي، واريز مبلغ يك ميليون تومان به حساب نوزادان، واگذاري هزار متر مربع زمين به هر خانواده ايراني، جشن برگزاري خانهدار شدن خانوادهها، ايجاد 2.500.000 شغل در يكسال، قول سر و سامان دادن 2 ماهه به بازار ارز و بينتيجه ماندن اين وعده تاكنون، و در نهايت عملي نشدن بخشي از شعارهاي تبليغاتي 8-7 سال پيش از جمله كوتاه كردن دست مفسدان اقتصادي از بيتالمال، آوردن پول نفت سر سفرههاي مردم، يا توفيق نداشتن براي بيارزش كردن دلار آمريكا و بها دادن به ريال ايران، و يا اجرا نشدن بعضي از مصوبات هيات دولت در يزد و از همه مهمتر براي يزديها عملي نشدن طرح مرحله دوم آبرساني به استان، افزايش آمار بيكاري به معناي واقعي و ديگر وعدههاي داده شده، تاكنون تحقق نيافته است چه كساني پاسخگوي مردم هستند؟
نويسنده اين سطور كه مختصر اطلاعاتي در مورد كارهاي ساختماني دارد و در حال احداث پروژه مسكن مهر براي سهامداران يك تشكل تعاوني ميباشد وقتي ميبيند فقط در مدت 6 ماه آهن آلات و ميلگرد بيش از صد درصد افزايش قيمت داشته و سيمان هم همگام با بقيه مصالح ساختماني به مراتب بيش از حد متعارف گران شده نميداند چه جوابي به متقاضيان و سهامداران شركت بدهد بنابراين محترمانه از نمايندگان مردم شهرستان يزد و صدوق و استان ميخواهد پاسخي ارائه نمايند و حداقل بگويند چه تذكراتي در اين زمينهها به مسئولان امر دادهاند تا به اطلاع ديگران رسانده شود.
همه نمايندگان مجلس پيش از وابستگي به هر حزب و گروه و انجمن و دستهاي بايد از حقوق موكلانشان دفاع نمايند. حال كه تورم و گرانيهاي كمرشكن و وحشتناك و سرسامآور سبب انتقاد و اعتراض عده زيادي از مراجع، علما، مسئولان امر در قواي سه گانه، ائمه جمعه و جماعات، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، فعالان سياسي، اقتصاددانان و بسياري از مردم به ويژه حقوق بگيران و خانوادههايي كه نان آورشان درآمد ماهيانه حداقلي دارند شده است و چه بسا بايد يارانه دريافتي خود را بابت افزايش قيمت حاملهاي انرژي پرداخت نمايند بنابراين نمايندگان استان براي حل مشكلات معيشتي مردم و جلوگيري از اين افزايش قيمت مايحتاج زندگي كه نه تنها روزانه بلكه ساعتي خود را نشان ميدهد چه تدبيري انديشيده و چه اقدام موثري نمودهاند؟
با توجه به اينكه «كل درآمد نفتي ايران در طول 103 سال گذشته تا كنون حدود 1116 ميليارد دلار بوده و از اين مقدار ميزان برخورداري دولت نهم و دهم 530 ميليارد دلار شده است» (1) اقدامات و پيشرفتهاي صورت گرفته در اين 8-7 سال را بر اين اساس بايد در نظر گرفت و عملكرد دولتها را ارزيابي نمود و بايد از همه كسانيكه در 3 دهه اخير براي پيشرفت و تعالي كشور همت نموده و در جهت پيشرفت اين مرز و بوم گامهاي ارزشمند برداشتهاند قدرداني به عمل آورد.
به طور قطع نمايندگاني كه اخيراًبه مجلس راه يافتهاند در جريان مشروح مذاكرات اواخر اسفندماه 1390 قرار گرفتهاند از جمله نمايندگان يزد هم مروري بر گفتههاي رييسجمهور در پاسخ به نمايندگان داشته و يا خواهند داشت حال چه برداشتي از اين گفتار دارند، براي نويسنده روشن نيست.
عدهاي از نمايندگان از جمله «علي مطهري، غلامرضا مصباحي مقدم، داريوش قنبري و نورا... حيدري عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس دولت را سركش و فرار كننده از پاسخ دادن و احمدي نژاد را قانون گريزترين رييس جمهور تاريخ نظام جمهوري اسلامي ايران ميدانند.»(2)
«احمد توكلي نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه به دو دليل موافق طرح سئوال از رئيس جمهور در مجلس نيست ميگويد: «رئيس جمهور نشان داد رفتار معقول متناسب با منافع ملي در شرايط سئوال ندارد و چون بخشي از سئوال نمايندگان مربوط به نوسانات بازار ارز است امكان دارد اظهارت رئيس جمهور به بي اعتمادي موجود دامن بزند و كار را سخت تر كند.
عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: رئيس جمهور عرف و شان را رعايت نميكند و با اظهارت خود باعث ميشود تنشهاي سياسي جامعه بيشتر شود، چون بازار ارز به تنشهاي سياسي حساس است امكان دارد آسيب اقتصادي بيشتري را متوجه مردم كند.»(3)
بخش پاياني سخنان رييس جمهور در پاسخ به پرسش نمايندگان جهت اطلاع خوانندگان درج ميگردد:
«حالاشب عيده گفتيم با هم يك كم شوخي كنيم. ميشه از مجلس هم سوال و انتقاد كرد؟ ميشه يا نميشه؟ نكنه از مجلس نميشه انتقاد كرد. آقاي رييس اجازه ميدهيد از شما دو كلمه انتقاد كنيم؟ آقا بگيم؟ من ميخواهم از شما سوال كنم. به نظر شما چه كسي قانون شمول قانون خدمات كشوري را پس از تاييد شوراي نگهبان تغيير داد و ابلاغ كرد و مجلس و ديوان محاسبات را نيز از شمول آن خارج كرد. به نظر شما قانون خوب است اما براي ديگران! يعني آموزش و پرورشي ها، بهداشت و درماني ها، نظامي ها، كارمندان دولت همه بايد در چارچوب قانون مديريت خدمات كشوري حقوق بگيرند، اما ديوان محاسبات، مجلس و برخي دستگاههاي ديگر معافند. ببينيد چه كسي اين كار را كرده به نظر شما ميشود آيا با قانون عادي، قانون اساسي را دور زد: كاري كه در اصل 138 اتفاق افتاده است. نميشه عزيزان من. بالاخره اصول قانون اساسي همه با هم است. اين كار شما خلاف صريح قانون اساسي است.
شوخيه بابا شوخيه عصباني نشيد. به نظر شما ميشود با فشار دادن يك «شاستي» فوق ليسانس شد. آيين نامه داخلي مجلس براي اداره داخلي مجلس است، ميشود در آيين نامه براي دولت و ساير قوا تعيين تكليف كرد؟ به نظر من كه نميشود. در همين دولت و مجلس عزيز كه به همه نمايندگان ارادت داريم و دوستتون هم داريم از آقاي رييس كه خيلي مخلصش هستيم تا تك تك شماها كه «خيلي تر» مخلصتان هستيم در همين جا ما متهم شديم به يك ميليارد دلار تخلف از قانون و سوءاستفاده. چهار پنج ماه در انتخابات فحش خورديم. روز پنجشنبه با توجه به ممنوعيت تبليغات رييس فخيمه و مكرمه و چه و چه ديوان محاسبات اومد تو راديو و تلويزيون و گفت احمدي نژاد دروغ ميگويد و يك ميليارد تخلف كرده: بعدا كه اينها رسيدگي شد و معلوم شد دولت تخلف نكرده، خوب بود اينها در همين مجلس عزيز قرائت ميشد تا ملت بدونند دولت پاكه. اخيرا يكي از اين نمايندهها در يك سايتي فرمان جنگ عليه دولت داده و گفته بايد با اين دولت جنگيد. گفته نبايد يكي از اعضاي دولت باقي بمونه. گفته بايد تابوي سوال از رييس جمهور شكسته بشه. وا...، با...«به خدا قسم» رييس جمهور كف خيابونه: نه زوري داره نه قدرتي و گردنش از مو باريك تره.
اگه واقعا جراتي هست و قراره كاري بشه دو كلمه به بقيه بگيد. بعد اون وقت بفهميم آقاي جوانفكر چي ميكشه: ما براتون كمپوت ميياريم مخلصتون هم هستيم.
بازم داريم شوخي ميكنيمها شب عيده: ميخواهيم بگيم مردم هم خوشحال بشن. در نقاط مختلف دنيا يك نظام ارباب و رعيتي بود. يك ارباب بود و صدها رعيت. الان برعكس شده. دولت رعيته و صدها نفر ارباب هستند. خدا رو شكر ميكنيم كه تا الان يك تخلف مهم از دولت ديده نشده.
راستي از شما ميپرسم. بين خود و خدا شده سري به دستگاههاي ديگر بزنيد؟ ببينيد دارند چه كار ميكنند.
بنده شهادت ميدهم مجلس از همه ظرفيتهاي قانوني و بعضا فراقانوني براي كنترل دولت استفاده كرده است براي اينكه نظرات خودش را در حوزه اجرا اعمال كند. وقت ملت و كشور با ارزش است، عزيزان من، ما بايد با هم كشور را اداره كنيم، اين مسووليت هايي كه در اختيار من و شماست، يك فرصت خدمت است. مثل برق و باد ميگذره چطور چهار سال گذشت؟ گذشت... دسته بازي ها، باند بازيها و گروه بازيها تا جايي كه بازي است، خوب است اما اگر قرار شد در مسائل كشور اثر بگذارد، بايد دورش را خط بكشيم. ما متعهديم كه اخلاق را رعايت كنيم. روزها خواهد گذشت مبادا فرصت خدمت خداي نكرده براي تثبيت قدرت استفاده شود. اينها براي اين بود كه هم يك مقداري شاد باشيم هم يك مسائلي گفته شود.
اين سوالاتي كه براي ما مطرح كرديد، سوالات امتحاني بود ولي خيلي سخت نبود. به نظرم طراح سوال از همان هايي بود كه با «شاسي» فوق ليسانسش را گرفته است. اگر با خود ما مشورت ميكرديد، سوالهاي بهتري ميشد مطرح كرد. اما حالاشوخي كرديم و گذشت و پاسخ داديم.
انصاف داشته باشيد: حالاكه ميخواهيد نمره بدهيد، خوب نمره بدهيد ما همه سوالات را به طور كامل پاسخ داديم و يك مشت مطلب اضافه هم نوشتيم. انصافا يك ذره از 20 كمتر بدهيد، بي معرفتي و نامردي است.
عيد همتون مبارك. سالم و سربلند و عزيز باشيد.»(4)
آيندگان تاريخ گذشتگان را مطالعه ميكنند، فيلمها را بازبيني مينمايند. پرسشهاي نمايندگان ملت و پاسخهاي دومين شخصيت مملكت در دو دوره رياست جمهوري را ميشنوند، ضمن دسترسي به آمار درآمدها و هزينهها وظيفه خطير نظارت عاليه مجلسيان را بر كليه امور كشور در نظر ميگيرند، به در راس امور بودن مجلس ميانديشند، به شوخي برگزار نمودن جلسه بررسي مسائل مهم مملكت را نظاره مينمايند آنگاه چه چيزي در ذهن خود مجسم ميكنند؟مجلسيان در برابر آن بخش از مطالب جدي رييس جمهور چه پاسخي ميتوانند بدهند؟
قضاوت با ديگران !!
پينوشتها:
1- روزنامه جمهوري اسلامي ايران، 5/7/91
2- پايگاه خبري تحليلي فرارو و سايت عصر ايران 24/12/90
3- روزنامه جمهوري اسلامي ايران، 23/7/91
4-روزنامه اعتماد، 25/12/90
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 02,نوامبر,2024